Korte kennismaking met Interim-predikant Marius Van Duijn

Gepubliceerd op 21 september 2015 door Alex onder Nieuws

Marius van Duijn, geboren 4 april 1964, opgegroeid in Katwijk aan Zee.
Getrouwd met Henriëtte: 4 kinderen, twee kleinkinderen. De kinderen zijn inmiddels (half) uitgevlogen en we wonen
als stel op Kanaleneiland in Utrecht.
In maart 2014 ben ik daar gestart als predikant voor het missionaire project De Haven. Deze functie is voor 50% en voor een periode van 4 jaar.
Inmiddels ben ik al weer bijna 25 jaar predikant. Als student heb ik twee jaar gewerkt in Amsterdam (Noorderkerk). In 1990 werd ik dominee in Langerak. Daarna verhuisden we in 1995 naar De Bilt. In 2001 volgde de Lichtstad; 9 jaar heb ik gewerkt als missionair predikant in Eindhoven en heb daar meegemaakt dat de Protestantse Gemeente Eindhoven verblijd werd met de geboorte van een dochtergemeente, het Kruispunt. In 2010 ging ik terug naar de kust en kwam in het bloemendorp Rijnsburg terecht en was daar predikant van de protestantse gemeente in wording.

Op de middelbare school ging de studiekeus richting de theologie, een uiterst boeiende studie, waar je zelf natuurlijk met huid&hart op betrokken bent. Met veel vreugde ben ik vervolgens met het geleerde aan de slag gegaan. En omdat het in elk beroep ‘levenslang leren’ is, heb ik mezelf de vraag gesteld, wat dat voor het predikantschap in een veranderende maatschappij betekent. Komend vanuit een tijd waarin de massa zondags opging naar het huis des Heren, zijn we in een wereld terechtgekomen die er heel anders uitziet. Daarin gaat het om de vragen naar wie we als gemeente zijn en wat we met de omgeving willen communiceren. Iedere gemeente moet zich oefenen om daar de roeping in te verstaan.

Sinds 2013 heb ik de opleiding tot interim predikant gevolgd: een boeiende studie waarin je leert als predikant in tijden van verandering samen met een gemeente op te trekken. Er is een mooi boekje over dit werk met de titel: ‘Voorganger als voorbijganger’. Wie de letters wegstreept houdt BIJ over: een mooie roeping om na-bij te zijn, in het stukje gemeentegeschiedenis dat de hervormde gemeente Bennebroek schrijft. De bij is ook een bezig beestje en zorgt voor bloei. Met elkaar hopen we daaraan onze bij-drage te geven. In het vaste vertrouwen dat Hij die was en is, er altijd bij zal zijn.

Ds. Marius van Duijn.

Geen reactie op “Korte kennismaking met Interim-predikant Marius Van Duijn”

Reageren