Sam’s kledinginzamelactie 2019

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 door Alex onder Nieuws

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie en steun Cordaid Mensen in Nood!

Allereerst willen we u hartelijk bedanken voor uw bijdrage met de voorjaars kledingactie van 2019 in Bennebroek. De voorjaarskledinginzamelingsactie 2018 heeft 500 kilo opgebracht, een hoeveelheid die we zeker ook met de komende najaars actie 2019 hopen te bereiken. Uw medewerking is dan ook van groot belang.

Op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober vindt in Bennebroek de najaars kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven:
Op vrijdag 18 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur
En op zaterdag 19 oktober van 9.00 uur tot 12.00 uur

Adres:
Kerkcentrum “Het Jagershuis” Binnenweg 69 Bennebroek.

Najaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Jemen
Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor humaniataire hulp aan Jemen.

Grootste humanitaire ramp
Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren.

Jemenis worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer 80% van de bevolking – 24,1 miljoen mensen – heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen

Levensreddende noodhulp

Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoals kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp. Voor hen dreigt de hongerdood het eerst. Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Yemini-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en delen we hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak

SAM’S KLEDINGACTIE, DIT DOEN WE!

Sam’s Kledingactie wil een groeiende geldstroom genereren voor onder meer projecten van Cordaid. Sam’s Kledingactie heeft een grote groep trouwe vrijwilligers die zich al jaren inzet om kleding in te zamelen. Sam’s wil de band met deze vrijwilligers verstevigen om ook de in de toekomst te kunnen blijven rekenen op een gestage stroom kleding.

Inzamelen: Sam’s Kledingactie zamelt op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen en in beperkte mate huishoudtextiel in. Je kunt herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij kledingcontainers, kleding inleverpunten-aan-huis (depot’s) en tijdens de Kledingacties in voor- en najaar.

Transport: Onze chauffeurs halen de ingezamelde kleding op bij de inleverpunten. Transporteurs kunnen zich legitimeren als vervoerders voor Sam’s.

Sorteren: De ingezamelde kleding wordt verzameld in ons centrale magazijn in Leek. Vervolgens wordt het verkocht aan sorteerbedrijven. Deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit.

Hergebruik: Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.

Recycling: Versleten of kapot textiel wordt gerecycled tot nieuwe materialen. Bijvoorbeeld tot poetslappen of vulling voor matrassen. Maar ook tot nieuwe kleding!

Doneren: De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood. 

Sam’s Kledingactie wordt in Bennebroek georganiseerd door; diaconie Hervormde Gemeente Bennebroek en Martien v.d. Oever


Geen reactie op “Sam’s kledinginzamelactie 2019”

Reageren